Košarka, MEĐUNARODNE: Euroliga (M)

21:00 Unicaja Malaga-Fenerbahce 2 @ 1.55 (68:67) Lost

Ekipa koja je osvojila Euroligu i ekipa koja svake godine glasi za najveceg favorita gostuje veceras u Spaniji kod Unicaje Malage koja je prosle godine odigrala jednu zaista odlicnu sezonu i bila najbolja u drugom najboljem takmicenju u kosarci u Europi . Unicaja u svom rosteru ima dosta dobrih igraca i pojacali se sa nekim manjim imenima ,medjutim glavni igraci ove sezone ce sigurno biti Augustine koji je nastupao za Cska , Brooks , Salin ,Diaz i tu pored njih je Nedovic , McCallum ,Wazcynski . Sve u svemu ekipa koja moze sigurno iznenaditi i dobro odigrati na svom terenu i sigurno ce veceras gosti biti u jednom teskom polozaju .Fenerbahce sigurno najbolja ekipa u Europi i nisu porazeni nevjerovatnih skoro 7 mjeseci gdje ih je Real zadnji put pobjedi u ovom takmicenju na svom terenu .
Sigurno jedan od najvecih transfera u ovom roku i ove sezone je prelazak Breda Wanamakera u ekipu Fenjera i pored njega dosao je i Sinan Guler kapiten Turske momcadi u kosarci , Guduric koji je dosao iz Zvezde , Nicolo Melli koji je dosao iz Bamberga ,znamo da je Bogdan otisao ,ali ostali su igraci vrhunskog kalibra poput Datomea, Sloukasa,Veselog ,Nunally-a.
Veceras cemo sigurno gledait dosta novih imena u svim ekipama i uzivati uz dobro vece sa ovim utakmicama i svi fanovi ovog takmicenja jedva su cekali novu sezonu . Fenerbahce i ove godine glasi za jednog od glavnih faovirta za osvajanje ovog takmicenja i iskreno se nadam da ce uspjeti u tome ,jer sa ovim trenerom i ovim rosterom mogu mnogo toga sigurno ,pogotovo sa dolaskom Wanamakera koji je sigurno bio jedan od najboljih igraca prosle godine u ovom takmicenju . Kao svoj drugi tip sam odabrao pobjedu gostujuce ekipe i nadam se da ce zapocet svoj put pobjedom u Spaniji i da ce mozda na ovom moze se reci teskom gostovanju odnjeti jednu pobjedu .
  | @ 12.10.2017, 17:32:36 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati