Nogomet, Portugal: Primeira Liga

21:30 Sporting Braga - Benfica X2 @ 1.28 (1:3) Won

I treća moja analiza za danas jeste utakmica 18.kola portugalske Primeira Lige u kojoj će se sastati Sporting Braga i SL Benfica, sa početkom u 21:30h na stadionu Municipal de Braga. Ekipa Sporting Brage trenutno se nalazi na 4. poziciji sa 37 osvojenih bodova iz 17 utakmica, uz gol razliku 34:15. U posljednjih pet utakmica zabilježili su tri pobjede, jedan remi i jedan poraz. Posljednju utakmicu igrali su u 17.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Rio Avea, a pobijedili su sa 2:1.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Benfice trenutno se nalazi na 3. poziciji sa 40 osvojenih bodova iz 17 utakmica, uz gol razliku 40:11. U posljednjih pet utakmica zabilježili su dvije pobjede i tri remija. Posljednju utakmicu igrali su u 17.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Moreirensea, a pobijedili su sa 0:2.
U posljednjih 5 međusobnih utakmica, Benfica je slavio u četiri, a jedna je završila sa neriješenim ishodom. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su ove sezone u 1.kolu Liga Cupa, u toj utakmici Benfica je bila domaćin, a bilo je 1:1.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda gosta ili neriješeno, a koeficijent za ovaj tip je 1.28. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Benfica kvalitetnija ekipa, koja se bori za prvaka, zajedno sa Portom i Sporting Lisabonom. Porto trenutno ima 5 bodova više, a Sporting Lisabon 3 boda, tako da eventualni današnji poraz bi im dodatno smanjio šanse, koje trenutno postoje jer trenutna razlika i nije toliko velika. Mislim da će Benfica danas čak da dođe i do pobijede, ali da će ostati neporaženi u to me sumnjam.
 TheRock | @ 13.01.2018, 16:51:52 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati