Tenis, WTA Doha

14:45 Sakkari - Cirstea 1 @ 2.10 (0:2) Lost

U prvom kolu WTA turnira u Dohi susreću se grčka tenisačica Maria Sakkari te rumunjska tenisačica Sorana Cirstea. Turnir se igra na tvrdoj podlozi, a titulu brani Karolina Pliskova.
Sakkari je'95. godište i trenutno je60. tenisačica svijeta, dok joj je najbolji ranking karijere 48. mjesto. Ove sezone nastupila je za sada na 4 turnira te je sva 4 puta izgubila. Sezonu je započela u Shenzhenu porazom od Kovinić, onda je u Sydneyu izgubila od Cepede, na AO od Siniakove, a u St. Petersburgu od Goerges. Bez obzira na te poraze i nije ostavila tako loš dojam u tim mečevima. Vjerojatno sad igra malo pritiskom zbog tog malo lošijeg početka sezone, ali nije to ništa strašno. Ima ona kvalitetu sigurno i za top 20, a ima još i vremena pred sobom doći do tamo.
Cirstea je trenutno 38. igračica svijeta, a najbolji ranking karijere joj je 21. mjesto. Iako se može reći da je njezina karijere loša, upravo suprotno, činjenica je da nikad nije ostvarila svoj puni potencijal jer ona je realno mogla biti i u top 10, no psiha ju je ponajprije spriječila u tome. Ove sezone je na omjeru 3/4, a započela ju je u Brisbaineu gdje je ispala u drugom kolu od Sevastove nakon pobjede nad Brady. U Hobartu je ispala u prvom kolu od Watson, a na AO je u prvom kolu dobila Diyas da bi onda ispala od Safarove. U St. Petersburgu je ispala u prvom kolu od Cibulkove, a prije par dana je za reprezentaciju Rumunjske odigrala meč protiv Zhao u Fed cupu te ga je dobila bez iakkvih problema.
Možda joj statistika je malo bolja na papiru nego statistika Sakkari, no dojam definitivno nije puno bolji. H2H je također na njenoj strani, prošle godine igrale su na zemlji i Cirstea je lagano slavila u 2 seta. Ipak, Sakkari mora kad tad nekog dobiti, a Cirstea iako nije lagan ždrijeb, idealna je prilika za to jer se može nju vrlo lako uhvatiti u mlin i natjerati je na greške, pogotovo tenisom kakav igra Sakkari. Meni je ovo čisti 50-50 meč i ponajprije na osjećaj se kladim na pobjedu Sakkari jer je koeficijent po meni vrijedi rizika.
 bojler | @ 13.02.2018, 12:34:49 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati