Nogomet, Engleska: Liga One

20:45 Rotherham - Oxford United 1 @ 1.58 (3:1) Won

I treća moja analiza za danas jeste utakmica 33.kola engleske Lige One u kojoj će se sastati Rotherham i Oxford United, sa početkom u 20:45h na stadionu New York. Ekipa Rotherhama trenutno se nalazi na 5. poziciji sa 53 osvojena boda iz 31 utakmice, uz gol razliku 52:37. U posljednjih pet utakmica zabilježili su četiri pobjede i jedan remi. Posljednju utakmicu igrali su u 32.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Scunthorpea, a pobijedili su sa 1:2.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Oxford Uniteda trenutno se nalazi na 12. poziciji sa 41 osvojenim bodom iz 31 utakmice, uz gol razliku 48:47. U posljednjih pet utakmica zabilježili su jednu pobjedu i četiri poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 32.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Bristol Roversa, a izgubili su sa 1:2.
U posljednjih 5 međusobnih utakmica, Rotherham je slavio u dvije, Oxford United također u dvije, a jedna je završila sa neriješenim ishodom. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su ove sezone u 15.kolu Lige One, u toj utakmici Oxford je bio domaćin, a bilo je 3:3
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda domaćina, a koeficijent za ovaj tip je 1.58. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Rotherham kvalitetnija ekipa od Oxforda, a i nalaze se u dosta boljoj formi negoli gosti. Rotherham igra dosta dobro ove sezone, dok Oxford i ne igra nešto dobro, pogotovo u posljednje vrijeme, a danas igraju protiv nadmoćnijeg protivnika, i to na stadionu Rotherhama, tako da mislim da ovdje nemaju velike šanse za pobjedu. A i u međusobnim utakmica domaćin je bolji. Očekujem da Rotherham opravda ulogu favorita i da dođe do pobjede.

Sretno svima koji prate :)
 TheRock | @ 13.02.2018, 00:10:04 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati