Tenis, ATP - SINGL: Buenos Aires

19:20 Monfils, G. - Cuevas, P. - Zbroj gemova u 1. setu (9.5) 2 @ 1.65 (6:1) Lost

Na ATP singl turniru u Buenos Airesu u prvom kolu susreću se dva zanimljiva tenisača. Gael Monfils će biti sa jedne strane, a sa druge Pablo Cuevas.
Gael Monfils je 31-godišnji Francuz, trenutno 43. igrač svijeta. Ove je godine igrao već zemlju, igrao je Quito turnir u Ekvadoru. U prvom je kolu prošao Ruuda u tri seta gdje smo u prvom vidjeli 10 gemova, a u drugom kolu je izgubio od Monteira također u tri seta gdje smo ponovno vidjeli 10 gemova u prvom setu. Prošle godine također ništa poseban, bio je na 3:4 na zemlji. U lipnju je došao do osmine finala French Opena gdje je pobijedio Dustin Browna, Monteira, Gasquet mu predao i u osmini finala je ipak bolji bio Wawrinka. U prvim kolima je ispadao u Munchenu i Madridu i to bi otprilike bilo to od njega u 2017. godini. Umjesto da igra na tvrdoj podlozi na aktualnim turnirima, on se odlučio za zemlju i to znači da mu je stalo do ovog turnira i da će pokušati sve da napravi što bolji plasman. Daleko je od prave forme. U 2016. godini je imao ranking karijere, 7. mjesto. Gledajući turnire na zemlji, osvojio je samo jednom ATP turnir, onaj u Sopotu davne 2005. godine. On je više za bržu podlogu, zemlja je spora i tu ima dosta problema u svojim mečevima. Nije on loš ni na zemlji, samo što zna napraviti dosta neprisiljenih pogrešaka što ga je znalo koštati dosta.

S druge strane biti će Pablo Cueas, 32-godišnji Urugvajac, 32. igrač svijeta. Njemu će danas biti prvi meč u 2018. godini na zemlji. Igrao je u zadnje vrijeme tvrdu podlogu, no vjerujem da je i sam on jedva čekao turnire na zemlji na kojoj je ipak kao kod kuće. Kroz karijeru osvojio je šest ATP turnira i sve naravno na zemlji. Prošle je godine imao 19:10 na zemlji. Osvojio je Sao Paulo gdje je u finalu pobijedio Ramosa. Na tom turniru je pobijedio još i dobre tenisače poput Carrena-Buste i Schwartzmana. U Monte Carlu je došao do četvrt-finala, gdje je bolji bio Pouille. U Madridu je odigrao sjajan turnir, gdje je stigao do čak polufinala gdje je bolji bio Thiem. Na tom je turniru pobjeđivao Belluccija, Mahuta, Pairea i Alexandera Zvereva. Nešto je više igrao u parovima prošle godine, gdje je osvojio čak četiri turnira (Beč, Kitzbuhel, Monte Carlo i Rio de Janeiro. Cuevas je uvijek na svom kontinentu dobar, uvijek daje pažnje zemljanim turnirima i vjerujem da će imati i dobru podršku. Ovdje sam se odlučio za zbroj gemova u prvom setu 9.5 over zato što očekujem spor meč, uvijek se u prvom setu igra nešto opreznije. Ovdje se komotno može i zbroj gemova over ukupni, očekujem tri seta, a za pobjednika malu prednost dajem Cuevasu, makar i Monfils nije za baciti.
  | @ 13.02.2018, 09:39:00 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati