Tenis, ATP: Rotterdam, Nizozemska

12:30 Medvedev, D. - Muller, G. - Zbroj gemova u 1. setu (9.5) 2 @ 1.45 (6:4) Won

U prvom kolu ATP singl turnira u Nizozemskom Rotterdamu svoju prolaz u drugo kolo tražiti će dva zanimljiva igrača. S jedne strane biti će mladi Medvedev, a s druge već iskusni stari lisac Gilles Muller. Turnir se igra na tvrdoj podlozi, u dvorani.

Daniil Medvedev ima 22 godine i trenutno je 57. igrač svijeta. Prošao je kvalifikacije za ovaj turnir dosta lako, pobijedio je Eysserica i Mahuta (prvi set s Mahutom 10 gemova). Prije ovog turnira igrao je prvo kolo Montpelliera gdje ga je Gasquet razbio i tog se meča neće htjeti sjećati više. Prošao je prvo kolo Australian Opena, gdje je dobio Kokkinakisa dosta lako. U drugom kolu izgubio je od Chunga, a u prvom setu je bio tiebreak. Odigrao je sjajan turnir u Sydneyu gdje je kroz kvalifikacije otišao do kraja i osvojio naslov. To mu je prvi ATP naslov u karijeri i vjerujem da će ih biti još puno puno. Zna on odigrati jako dobro, ali zna i odigrati jako loše. Trenutno je na odličnih 10:3 na tvrdoj i ove godine bi mogao dosta napredovati na ljestvici.

S druge strane biti će Gilles Muller, 34-godišnji Luksemburžanin. Njegov je drugi dom Nizozemska tako da će se danas osjećati odlično. Zadnji turnir koji je odigrao bila je Sofia, gdje je u prvom kolu pobijedio Seppija, a u drugom izgubio od Copila. U oba meča je u prvom setu bilo 10 gemova. Prije tog turnira igrao je Australian Open, gdje je došao do trećeg kola. Pobijedio je Delbonisa, Jazirija, a izgubio od Carreno-Buste. U sva tri meča je također u prvom setu išao over 9.5. Čak i na turniru prije toga, u Sydneyu na početku godine, došao je do drugog kola gdje je izbačen od Pairea, a u prvom kolu je pobijedio Millmana. U oba meča u prvom setu je išlo over. Čovjek gotovo uvijek igra teške prve setove i zato je moj tip ovaj. Što se tiče njegovih dostignuća, on je u 2017. godini osvojio Sydney na tvrdoj, te Hertogenbosch na travi. Trenutno je na 4:4 na tvrdoj i kad on igra, često treba očekivati teške i duge mečeve. Danas sam se odlučio za ovaj tip, jako mi se sviđa tip i mislim da bi mogao lako proći.
  | @ 13.02.2018, 10:41:39 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati