Tenis, WTA Doha

14:45 Maria T. - Witthoeft C. (1.set -9.5+) + @ 2.10 (3:6) Lost

U prvom kolu WTA turnira u Dohi susreću se dvije njemačke tensiačice, Tatiana Maria te Carina Witthoeft. Turnir se igra na tvrdoj podlozi, a titulu brani Karolina Pliskova.
Maria je iskusna tenisačica, 87. je godište i trenutno je 57. igračica svijeta, dok joj je najbolji ranking karijere 46. mjesto. Redovita je gošća svih ATP turnira uz nastup na ponekom ITF turniru niže razine. Najjača i definitivno najdraža podloga joj je zemlja, no odlično se snalazi i na drugim podlogama. Ove sezone je na omjeru 1/5, no na papiru to izgleda lošije nego što u stvarnosti zapravo jest. U Brisbaineu je ispala od Lučić u 3 seta, u Hobartu od Vekić u 2, na AO od Sharapove od 2, a u St. Petersburgu od Potpaove u 2 i to joj je zapravo jeidini poraz koji bi joj se mogao zamjeriti. Prije par dana igrala je u Fed cupu gdje je izgubila od Sabalenke u 3 sewta, a dobila Lapko u 3 te je teko upisala svoju prvu pobjedu u sezoni. Doduše ne na touru, ali i to je neki početak.
Witthoeft je trenutno 52. igračica svijeta, a ranking karijere joj je 48. mjesto. Igračica je dobrog servisa i jakih udaraca s osnovne linije, ima baš bombu u ruci i kad joj je dan, sposobna je nadigravati se čak i s najboljim, ali kad joj nije, sposobna je izgubiti od doslovno bilo koga. Ove sezone je na omjeru 2/4, a započela ju je u Brisbaineu porazom od Krunić. U Sydneyu je prošla prva 2 kola kvalifikacija protiv slabašnih protivnica, a onda je u trećem kolu izgubila od Giorgi u 2 seta, no upala je u glavni ždrijeb kao lucky loser. Ipak, nije joj se baš nešto posrećilo jer je ispala od Stosur u 3 seta. Na AO je ispala u prvom kolu od Garcie.
Odlučio sam se u ovom meču kladiti na pomalo neobičnu okladu u ženskom tenisu, na over prvog seta. Witthoeft je jedna od tenisačica u čijim mečevima dosta puta prođe. Maria joj definitivno može pružiti dobar otpor u ovom meču i iako je Witthoeft porpiličan favoirt u ovom meču, ne bi to trebalo baš biti tako glatko. Njih dvije se dobro znaju, više puta su trenirale zajedno, a i igrale su međusobno 5 puta te je omjer 3:2 u korist Witthoeft. Over 9.5 gemova prvog seta je prošla samo jednom i to na zemlji. Ipak, mislim da je koeficijent vrijedan rizika u ovom meču i s obzirom na stanje stvari, mislim da bi to moglo proći bez ikakvih problema. Naravno da bi moglo i pasti dok kažeš keks, no kažem, zato je barem koeficijent dobar, a oklada po meni uopće nije loša s obzirom na to kako Witthoeft igra (dobar servis i mogućnost uzimanja poena na njemu te sklonost greškama na returnu).
 bojler | @ 13.02.2018, 12:34:49 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati