Nogomet, Island:Inkasso-deildin

21:15 Magni - Thor Akureyri 2 @ 1.84 (1:2) Won

I treća moja analiza za danas jeste utakmica 7.kola islandske Inkasso-deildin lige u kojoj će se sastati Magni i Thor Akureyri, sa početkom u 21:15h na stadionu Grenivikurvollur. Ekipa Magnija trenutno se nalazi na 12. (posljednjoj) poziciji sa 3 osvojena boda iz 6 utakmica, uz gol razliku 5:15. U posljednjih pet utakmica zabilježili su jednu pobjedu i četiri poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 6.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Leiknira, a izgubili su sa 3:1.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Thor Akureyrija trenutno se nalazi na 4. poziciji sa 11 osvojenih bodova iz 6 utakmica, uz gol razliku 9:7. U posljednjih pet utakmica zabilježili su četiri pobjede i jedan remi. Posljednju utakmicu igrali su u 6.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Kopavogura, a remizirali su sa 2:2.
Do sada nisu odigrali niti jednu međusobnu utakmicu, tako da ovo će im biti prva.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda gostujuće ekipe, a koeficijent za ovaj tip je 1.84. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Thor Akureyri daleko kvalitetnija ekipa od Magnija, a to najbolje pokazuje stanje na tabeli i osvojeni bodovi. Gost se nalazi u puno boljoj formi. Thor ima 8 bodova više od Magnija, koji je nakon 2 utakmica kod kuće osvojio 3 bodova, dok je Thor u gostima iz 3 utakmica osvojio 7 bodova. Tako da ovdje je realno za očekivati sigurnu pobjedu gosta, jer sezona je tek na početku, i bodove u ovakvim utakmicama Thor mora da osvaja ako želi što bolji plasman. Tako da od njih večeras očekujem laganu pobjedu.

Sretno svima koji prate :)
 TheRock | @ 13.06.2018, 17:59:58 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati