Nogomet, Island: Pepsideild

20:00 Ka Akureyri - Stjarnan Gardabae 2 @ 1.99 (1:2) Won

Prva moja analiza za danas jeste utakmica 9.kola islandske Pepsideild lige u kojoj će se sastati Ka Akureyri i Stjarnan Gardabae, sa početkom u 20:00h na stadionu Akureyrarvollur. Ekipa Ka Akureyrija trenutno se nalazi na 10. poziciji sa 8 osvojenih bodova iz 8 utakmica, uz gol razliku 11:13. U posljednjih pet utakmica zabilježili su jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 8.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Valura, a izgubili su sa 3:1.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Stjarnan Gardabaea trenutno se nalazi na 4. poziciji sa 13 osvojenih bodova iz 8 utakmica, uz gol razliku 20:12. U posljednjih pet utakmica zabilježili su četiri pobjede i jedan remi. Posljednju utakmicu igrali su u 8.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Fjolnira, a pobijedili su sa 6:1.
Do sada su odigrali 3 međusobne utakmice, Stjarnan je slavio u dvije, a jedna je završio sa neriješenim ishodom. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su prošle sezone u 15.kolu Pepsideild lige, u toj utakmici Akureyri je bio domaćin, a bilo je 1:1.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda gostujuće ekipe, a koeficijent za ovaj tip je 1.99. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Stjarnan kvalitetnija ekipa od Akureyrija, a i nalaze se u pono boljoj formi negoli domaćin. Stjarnan igra dosta dobro ove sezone, dok Akureyri igra loše, istina da su na početku sezone igrali dosta bolje, pogotovo u Liga Kupu, gdje su odigrali jako dobro, ali u ligi nisu tako uspješni. Stjarnan je u Liga Kupu također igrao jako dobro, a te dobre utakmice su prenijeli i na ligu, gdje su izgubili samo jednu utakmicu, i to u 2.kolu od KR Reykjavika, a izgubili su sa 2:3, a treći gol KR im je uspio dati tek u 88'-oj minuti. Tako da, ovdje je po meni Stjarnan veliki favorit, i očekujem od njih da dođu do pobjede.
 TheRock | @ 14.06.2018, 15:42:38 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati