Nogomet, Međunarodne: Liga Prvaka

20:45 Juventus - Tottenham 1X @ 1.25 (2:2) Won

Druga moja analiza za danas jeste utakmica 1/8-finala Lige Prvaka u kojoj će se sastati Juventus i Tottenham, sa početkom u 20:45h na stadionu Juventus. Ekipa Juventus trenutno se nalazi na 2. poziciji italijanske Serie A sa 62 osvojena boda iz 24 utakmice, uz gol razliku 61:15. U posljednjih pet utakmica zabilježili su svih pet pobjeda. Posljednju utakmicu igrali su u 24.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Fiorentine, a pobijedili su sa 0:2.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Tottenhama trenutno se nalazi na 5. poziciji engleske Premier Lige sa 52 osvojena boda iz 27 utakmica, uz gol razliku 52:24. U posljednjih pet utakmica zabilježili su tri pobjede i dva remija. Posljednju utakmicu igrali su u 27.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Arsenala, a pobijedili su sa 1:0.
Do sada su odigrali 2 međusobne utakmice, Juventus je slavio u jednoj, a Tottenham također u jednoj. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su na početku ove sezone u klupskoj prijateljskoj, u toj utakmici Tottenham je bio domaćin, a bilo je 2:0.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda domaćina ili neriješeno, a koeficijent za ovaj tip je 1.25. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je ovo prva utakmica dvomeča 1/8-finala, Juventus mora da ostane neporažen ako želi nečemu da se nada. Zbog toga što igraju doma, jer je Tottenham jako dobra ekipa, a ako u drugu utakmicu Stara Dama uđe sa porazom, to bi značilo i najvjerojatnije ispadanje. Tako da, od Juventusa očekujem da ostanu neporaženi.
 TheRock | @ 13.02.2018, 00:10:04 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati