Nogomet, Prijateljske utakmice

13:00 HJK Helsinki - Hammarby IF 1X @ 2.10 (3:4) Lost

Danas će u Telia 5G -areena igrači i igračice HJK Helsinkija i Hammarbya odmjeriti snage u prijateljskom ogledu. Ženske ekipe prve igraju u 12:00 sati, a zatim i muške u 14:00 sati po lokalnome vremenu. HJK je dosad bio aktivan u ovome prijelaznome roku, a najveće pojačanje je mladi golman Maksim Rudakov koji je doveden na jednogodišnju posudbu iz Zenita. Branič Daniel O'Shaughanessy se priključio momčadi nakon što mu je istekao ugovor s Cheltenham Townom, bek Moldea Roni Peiponen je otkupljen nakon što mu je istekla posudba, a 17-ogodišnje krilo Enoch Banza je povčen iz mladog pogona. Klub je napustio branič Aapo Halme koji se priključio Leedsu, a najbolji strijelac prošle sezone Akseli Pelvas je otišao u Katar. Nakon ove utakmice još će odigrati jednu pripremnu s Florom u Tallinnu, a prve nacionalne obaveze imaju već idući tjedan kada u kupu dočekuju PEPO.
Švedska liga je naravno jača od Finske, a ekipa Hammarbya je prošlu sezonu završila na sredini tablice. I za njih je ovo prva pripremna utakmica, a dolazi nakon tek četiri odrađena treninga te trener Stefan Billborn najavljuje da mu je najvažnije da se nitko ne ozljedi. Na golu će biti Benny Lekstrom kojemu će ovo biti prvi nastup otkako je u prošlom ljetnom prijelaznom roku došao u Hammarby. U obrani su standardni Degerlund, Paulsen, Solheim te mladi 18-ogodišnji Oscar Krusnell. U sredini terena će priliku dobiti mladi Dušan Jajić dok su tu još standardni Asaad i Hamad. U vrhu napada će zaigrati Tanković, Svendsen i Bengtsson dok će najbolji strijelac iz prošle sezone Dibba ostati na klupi.
HJK je već pokazao da može pobjediti Hammarby kada su slavili u prijateljskom ogledu prošle godine, za Hammarby su pripreme tek počele i mislim da uz prednost domaćeg terena Helsinki može ostati neporažen u ovome meču.
  | @ 13.01.2018, 10:56:45 | 1 komentar


@13.01.2018, 10:59:51
Ispravak, Pelvas je ostao u klubu, u Katar je otišao napadač Tuco

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati