Nogomet, Italija, TIM kup

18:00 Genoa - Entella 1 @ 1.50 (2:2) Lost

1/16 finala talijanskog TIM kupa donosi utakmicu Genoe i Entelle.
Genoa (Serie A – 14.) je osnovana 1893., imaju 9 naslova prvaka Italije, ali to je bilo jako, jako davno, skoro je prošlo 100 godina, dok su prošle sezone bili 12. Turbulentnu sezonu dosada igra Genoa, ali ne bi trebalo baš biti toliko razloga za paniku, Genoa ima 15 bodova, 4 više iznad zone ispadanja. Omjer je 4-3-7/19:29, doma 3-2-2/10:9, napad uopće nije problem, zabili su kao i 6. Torino, no zato je obrana jako šuplja, toliko primaju samo posljednja dva kluba Serie A, Frosinone (29) i Chievo (31). Problem je forma Genoe, naime, 8 utakmica je Genoa bez pobjede a izgubili su 4 od zadnjih 5. Nije doduše Genou mazio ni raspored u tih 5 kola, dva gostovanja u Milanu + Torino, a domaćinstvo Napoliu i gradski derbi kontra Sampdorie. Ne ide ni sreća Genou i teško izdržavaju do kraja, protiv Milana i Napolia su primili u finišu utakmice, a vodili su i protiv Torina, ali su skupo platili rano isključenje Romula. Zaista nije lako našem treneru Ivanu Juriću koji je već treći puta na ovoj užarenoj klupi i koji još čeka prvu pobjedu. Prvi strijelac Genoe je Piatek (10), slijede Kouame (3), Pandev (2) i jasno je da Genoa ovisi o Piateku koji je zabio više od ostatka cijele momčadi (10-9). A nije da Genoa ima slabu ekipu, osim senzacionalog otkrića Piateka i spomenutih Kouamea i veterana Pandeva, imaju još Lupadulu, Criscita, Velosa, Romula i tu je dakle dosta dužnika. Genoi bi baš trebala jedna pobjeda da se stvari malo okrenu i pokrenu, ali i spase klupu Juriću, mada poznavajući njegovog vlasnika Enrica Preziosa sklonog sječi trenerskih glava možda mu ni to ne bude dovoljno. Pitanje je naravno tko će igrati, ali ponavljam, Genoa se ovdje ne bi trebala igrati, istina, Talijanima kup i nije nešto, ali bi pobjeda puno značila za dizanje momčadi, a jedini siguran izostanak je Spolli (7/0).
Virtus Entella (Serie C – 5.) je osnovan 1914., na svoju stotu godišnjicu su prvi put zaigrali u Serie B, ali se nisu dugo zadržali, tako da su ponovno u Serie C. Trenutno Virtus ima 20 bodova, 7 manje o vodećeg Cararesea. Omjer je 6-2-1/16:8, vani tek 4 utakmice i dobrih 2-1-1/6:4, a imaju uvjerljivo najbolju obranu lige. No ima tu jedna kvaka, naime, Entella je odigrala tek 9 utakmica, primjerice Cararese je odigrao 14 i to je velika zanimljivost pa tako Entellu do kraja godine čeka čak 7 utakmica. Briljantno je otvorila Entella sezonu, 8 pobjeda u nizu, 2 u kupu + 6 u ligi, ali je serija stala i trenutno su 3 kola bez pobjede, izgubili su kod Siene koja je tako uzvratila za poraz u kupu, a onda po 1:1 sa Novarom i Cuneom. Prvi strijelac je mladi Portugalac Mota (6) koji je propustio zadnje kolo, a slijede Caturano (3), Nizzetto i Diaw.. i koje vodi mladi Gennaro Volpe.
Naravno da je Genoa bolja momčad, ali to trebaju pokazati i možda im baš treba jedna pobjeda da ih otčepi i da krenu nabolje, a ako nisu u stanju pobijediti doduše solidnog, ali ipak trećeligaša onda bolja da potpišu ispadanje iz Serie A i zato ipak 1.
 Tomahawk | @ 06.12.2018, 00:05:08 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati