Nogomet, Island: Pepsideild

21:15 FH Hafnarfjordur - Vikingur Reykjavik 1 @ 1.61 (3:0) Won

Druga moja analiza za danas jeste utakmica 9.kola islandske Pepsideild lige u kojoj će se sastati Fimleikafelag Hafnarfjordur i Vikingur Reykjavik, sa početkom u 21:15h na stadionu Kaplakriki. Ekipa Fimleikafelag Hafnarfjordura trenutno se nalazi na 5. poziciji sa 13 osvojenih bodova iz 8 utakmica, uz gol razliku 13:11. U posljednjih pet utakmica zabilježili su jednu pobjedu i četiri remija. Posljednju utakmicu igrali su u 8.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv KR Reykjavika, a remizirali su sa 2:2.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Vikingur Reykjavika trenutno se nalazi na 8. poziciji sa 9 osvojenih bodova iz 8 utakmica, uz gol razliku 8:11. U posljednjih pet utakmica zabilježili su dvije pobjede, jedan remi i dva poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 8.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Vestmannaeyjara, a pobijedili su sa 2:1.
U posljednjih 5 međusobnih utakmica, Hafnarfjordur je slavio u dvije, Vikingur u jednoj, a dvije su završile sa neriješenim ishodom. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su prošle sezone u 19.kolu Pepsideild lige, u toj utakmici Vikingur je bio domaćin, a bilo je 2:4.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda domaće ekipe, a koeficijent za ovaj tip je 1.61. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Hafnarfjordur kvalitetnija ekipa od Vikingura, a i nalaze se u boljoj formi negoli gosti. Hafnarfjordur igra dosta dobro ove sezone, dok Vikingur i ne igra nešto dobro, u posljednje vrijeme su se malo popravili, ali ipak danas igraju protiv nadmoćnijeg protivnika, i to na stadionu Hafnarfjordura, tako da mislim da ovdje nemaju velike šanse za pobjedu. A i u međusobnim utakmica domaćin je bolji. Tako da, očekujem da Hafnarfjordur opravda ulogu favorita i da dođe do pobjede.
 TheRock | @ 14.06.2018, 15:42:38 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati