Nogomet, RUMUNJSKA: Liga 1

16:00 FC Botoşani - FC Voluntari 1 @ 1.70 (1:0) Won

Prva moja analiza za danas jeste utakmica 23.kola rumunjske Lige 1 u kojoj će se sastati FC Botoşani i FC Voluntari, sa početkom u 16:00h na stadionu Municipal (Botoşani), a sudac će biti George Radulescu. Ekipa FC Botoşanija trenutno se nalazi na 9. poziciji sa 29 osvojenih bodova iz 22 utakmice, uz gol razliku 27:30. U posljednjih pet utakmica zabilježili su četiri pobjede i jedan poraz. Posljednju utakmicu igrali su u 22.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Concordie, a pobijedili su sa 0:1.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa FC Voluntarija trenutno se nalazi na 14. (posljednjoj) poziciji sa 16 osvojenih bodova iz 22 utakmice, uz gol razliku 25:42. U posljednjih pet utakmica zabilježili su jednu pobjedu, dva remija i dva poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 22.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Sepsija, a pobijedili su sa 4:2.
U posljednjih 5 međusobnih utakmica, Botoşani je slavio u dvije, Voluntari u jednoj, a dvije su završile sa neriješenim ishodom. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su ove sezone u 10.kolu Lige 1, u toj utakmici Voluntari je bio domaćin, a bilo je 1:1.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda domaće ekipe, a koeficijent za ovaj tip je 1.70. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što iako Botoşani nije nešto jaka ekipa, oni su nedovoljno jaki za neki baš visoki plasman ali su dovoljno jaki da dođu do 6. pozicije koja vodi u Ligu za prvaka, a razlika između šestog Sepsija i njih je samo 4 boda, uz utakmicu manje, tako da bi pobjedom došli na samo bod razlike. Kao što rekoh nisu ekipa za sami vrh, ali su svakako dosta kvalitetnija ekipa od današnjeg protivnika, koji je zakucan za dno tabele i vjerovatno ove sezone ispadaju, mada su to zaslužili i prošle, kada su igrali doigravanje za ostanak sa drugoligašem i pobijedili u drugoj utakmici tek nakon penala. Sve u svemu, Botoşani je ove sezone su uglavnom pobjeđivali ekipe iz donjeg dijela tabele, a pogotovo kod kuće. A nakon ovog kola ostaju još 3 meča, za Botoşani dva sa ekipama ispod njih i u posljednjem sa ekipom iznad njih, tako da će do tog posljednjeg i u jednom najtežeg kola morati sebi obezbijediti dovoljno bodova za 6. poziciju, a to mogu samo pobjedama. Pa stoga danas vjerujem u pobjedu domaćina.
 TheRock | @ 11.02.2019, 13:43:03 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati