Tenis, ATP - SINGL: Buenos Aires

18:00 Dutra Da Silva R. - Mayer L. 2 @ 1.45 (1:2) Won

Ovaj tip mi je odmah zapao za oko. U pitanju je prvo kolo ATP turnira u Buenos Airesu, u Argentini. Dutra Da Silva je igrao kvalifikacije na ovom turniru. Prošao je Collarinija i Clezara i prošao u glavni ždrijeb. Imao je dosta problema u finalu kvalifikacija sa Clezarom, igralo se u dva tie breaka, no Dutra je bio bolji i zasluženo je ovdje gdje je. Dolazi iz Brazila, ima 34 godine i trenutno je 105. igrač svijeta. Osvojio je dosta challenger turnira u karijeri, no još čeka na ATP naslov u singlu. Prošle godine je na zemlji imao 30:17. Najviše igra challenger turnire, ali tu i tamo prođe u glavni ždrijeb, a zna se i dogoditi da prođe u drugo kolo. Ništa specijalan igrač moram priznati. Prošli tjedan je igrao ATP turnir u Quitu i ispao u prvom kolu od Martina.
S druge strane terena stajati će Leonardo Mayer. Ima 30 godina i 50. je igrač svijeta. Ovaj turnir mu je poseban, zato što igra u svojoj domovini i zasigurno će imati veliku podršku sa tribina. On je za razliku od Dutre osvojio ATP turnir, i to dva puta, riječ je o Hamburgu kojeg je osvojio 2014. i prošle godine. Prošle je godine igrao osminu finala na ovom turniru, gdje je pri rezultatu 1:1 morao predati meč Ramosu. Vjerujem da će ove godine biti posebno motiviran, jer se sigurno osjeća dužnim publici za loš nastup prošle godine. Prošle je godine bio 20:12 na zemlji, a ove godine će mu ovo biti prvi nastup. Prošle je godine sjajno igrao na zemlji, kao što sam već rekao, osvojio je Hamburg pobjedivši u finalu prezimenjaka, ali iz Njemačke Florana Mayera s 2:1 u setovima. Na tom je turniru pobjeđivao solidna imena kao što su Struff, Vesely, Delbonis, te Ramosa u prvom kolu. Zanimljivost je ta što je na tom turniru u glavni ždrijeb ušao kao lucky loser. Imao je još i dobar nastup u Houstonu, gdje je kroz kvalifikacije došao do osmine finala, gdje je ipak bio bolji Isner s 2:1.
Ovdje tipujem na Leonarda Mayera, po mom mišljenju je bolji igrač, pogotovo stavka što igra na domaćem terenu, tu su publika, sve to ima svoj faktor. Dutra mi ne ulijeva povjerenje i poprilično sam siguran da će ovdje Mayer slaviti.
  | @ 13.02.2018, 09:39:00 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati