Nogomet, Engleska: Championship

20:45 Cardiff - Bolton 1 @ 1.53 (2:0) Won

Prva moja analiza za danas jeste utakmica zaostalog 29.kola engleskog Championshipa u kojoj će se sastati Cardiff i Bolton, sa početkom u 20:45h na stadionu Cardiff City. Ekipa Cardiffa trenutno se nalazi na 4. poziciji sa 55 osvojenih bodova iz 30 utakmica, uz gol razliku 45:27. U posljednjih pet utakmica zabilježili su dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Posljednju utakmicu igrali su u 31.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Millwalla, a remizirali su sa 1:1.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Boltona trenutno se nalazi na 19. poziciji sa 30 osvojenih bodova iz 30 utakmica, uz gol razliku 28:47. U posljednjih pet utakmica zabilježili su jednu pobjedu, dva remija i dva poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 31.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Fulhama, a remizirali su sa 1:1.
U posljednjih 5 međusobnih utakmica, Bolton je slavio u tri, a Cardiff u dvije. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su ove sezone u 23.kolu Championshipa, u toj utakmici Bolton je bio domaćin, a bilo je 2:0.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda domaćina, a koeficijent za ovaj tip je 1.53. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Cardiff daleko kvalitetnija ekipa od Boltona, a to najbolje pokazuje stanje na tabeli i osvojeni bodovi. Domaćin se nalazi u nešto malo boljoj formi, a i u međusobnim utakmica su dosta bolji. Cardiff ima čak 25 bodova više od Boltona, koji je nakon 14 utakmica u gostima osvojio samo 8 bodova, dok je Cardiff kod kuće iz 14 utakmica osvojio 30 bodova. Tako da ovdje je realno za očekivati sigurnu pobjedu domaćina, jer sezona je malo prešla pola, i bodove u ovakvim utakmicama Cardiff mora da osvaja ako želi što bolji plasman, a pritom igraju kod kuće gdje pružaju jako dobre partije. Tako da od njih večeras očekujem laganu pobjedu.
 TheRock | @ 13.02.2018, 00:10:04 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati