Nogomet, Island: Pepsideild

21:15 Breidablik Kopavogur - Fylkir Reykjavik 1 @ 1.67 (2:0) Won

Druga moja analiza za danas jeste utakmica 9.kola islandske Pepsideild lige u kojoj će se sastati Breidablik Kopavogur i Fylkir Reykjavik, sa početkom u 21:15h na stadionu Kopavogsvollur. Ekipa Breidablik Kopavogura trenutno se nalazi na 2. poziciji sa 14 osvojenih bodova iz 8 utakmica, uz gol razliku 12:6. U posljednjih pet utakmica zabilježili su dvije pobjede, jedan remi i dva poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 8.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Grindavika, a pobijedili su sa 0:2.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Fylkir Reykjavika trenutno se nalazi na 6. poziciji sa 11 osvojenih bodova iz 8 utakmica, uz gol razliku 10:11. U posljednjih pet utakmica zabilježili su dvije pobjede, jedan remi i dva poraza. Posljednju utakmicu igrali su u 8.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Keflavika, a pobijedili su sa 2:0.
U posljednjih 5 međusobnih utakmica, Fylkir je slavio u tri, Breidablik u jednoj, a jedna je završila sa neriješenim ishodom. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su prošle sezone u 1/16-finala kupa, u toj utakmici Fylkir je bio domaćin, a bilo je 1:0.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda domaće ekipe, a koeficijent za ovaj tip je 1.67. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Breidablik kvalitetnija ekipa od Fylkira, a i nalaze se u nešto boljoj formi negoli gosti. Breidablik igra dosta dobro ove sezone, dok Fylkir igra dosta promjenljivo, u posljednje vrijeme su se malo popravili, ali ipak danas igraju protiv nadmoćnijeg protivnika, i to na stadionu Breidablika, tako da mislim da ovdje nemaju velike šanse za pobjedu. A i u međusobnim utakmica domaćin je bolji. Tako da, očekujem da Breidablik opravda ulogu favorita i da dođe do pobjede.
 TheRock | @ 13.06.2018, 17:59:58 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati