Nogomet, ITALIJA: Serie A

20:45 AC Milan - Verona 1 @ 1.63 (3:2) Won

Druga moja analiza za danas jeste utakmica 8.kola italijanske Serie A u kojoj će se sastati AC Milan i Verona, sa početkom u 20:45h na stadionu San Siro u Milanu. Ekipa AC Milana trenutno se nalazi na 2. poziciji sa 19 osvojenih bodova iz 7 utakmica, a skor im je 6-1-0. Posljednju utakmicu igrali su u 7.kolu domaćeg prvenstva u gostima protiv Atalante, a pobijedili su sa 2:3.
S druge strane njihov današnji protivnik, ekipa Verone trenutno se nalazi na 12. poziciji sa 8 osvojenih bodova iz 7 utakmica, a skor im je 2-2-3. Posljednju utakmicu igrali su u 7.kolu domaćeg prvenstva kod kuće protiv Spezie, a pobijedili su sa 4:0.
U posljednjih 5 međusobnih utakmica, Milan je slavio u tri, a dvije su završile sa neriješenim ishodom. Posljednju međusobnu utakmicu igrali su prošle sezone u 26.kolu lige, u toj utakmici Verona je bila domaćin, a bilo je 0:2.
Ovdje sam se odlučio na tip pobjeda domaće ekipe, a koeficijent je 1.63. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj tip jeste taj što je Milan dosta kvalitetnija ekipe, ove sezone igraju maestralno, a pri tome su domaćini. Ove sezone Milan je odigrao 3 utakmice na San Siru, i na svakoj su ostvarili pobjedu, a gol razlika je čak 8:1, dok je Verona u gostima osvojila tek 2 boda iz 3 utakmice, uz gol razliku 5:6, što znači da su primali u prosjeku po 2 gola u gostima. Milan ima problema sa ozljedama igrača, a tu se izdvajaju Theo Hernandez, Brahim Diaz, i golman Mike Maignan, a pored njih nedostaju još i Florenzi, Bakayoko, Messias i rezervni golman Plizazri. Ali pored toga u tim su se vratili Zlatan Ibrahimović, Olivier Giroud, Rade Krunić. Tako da i pored problema sa ozljeđenim igračima, Milan i dalje ima jako dobar tim i mislim da će doći do vrlo važne pobjede.
 TheRock | @ 16.10.2021, 17:35:34 | Nema komentara

Samo prijavljeni korisnici mogu komentirati